13323302_10154260025851107_1035674542631806223_o

 

Hold on it’s a marathon
Run fast, run fast like the rivers run, god damn

Igår drog jag på mig mina löparskor och drog ut i regn och blåst. Jag hade ett mål som jag inte haft på länge och som jag är rätt dålig på, att jaga min vägg.

Jag vill inte träna för hårt för jag tycker det kostar mig för mycket. Jag har med åren lärt mig en rätt bra balans i min träning och är väldigt noga med att lyssna på den, kanske därför jag haft turen att inte skada mig.

Men den sista tiden har det vart en massa tester på boxen där jag tränar och jag märker att jag ligger precis under mitt max. Jag vet att jag lyckas ta mig in i väggen när jag kör släden. Men i det andra så känner jag mig själv lite för väl.

Visst det är en jättebra egenskap att inte träna för hårt och inget jag vill förändra men hur vet jag vad min fulla kapacitet är om jag inte vågar testa? Vad är syftet med min träning, vart vill jag, är det viktigt att veta vad min fulla kapacitet är?

Just igår kände jag för att testa. Jag hade ett fokus och det var att inte tappa fart, det ända jag fick göra var att öka. Jag hade en jättebra känsla och det gick jättebra på ett sätt, det viktigaste, träningen blev annorlunda och riktigt rolig. Men jag lyckades inte nå väggen, min snabbaste km var sämre, så jag kommer nog testa igen. Första försöket lär vi oss var vi är i vår träning, andra försöket har vi ännu bättre förutsättningar. Så om en månad ska jag testa igen och se hur det känns och om jag lyckas ta mig in i väggen.

Så bränn inte ut dig i din träning, leta inte efter ditt pb varje gång. Låt kroppen vila, byggas upp, träna upp den bryt inte ner den.

Tänk smart, sätt delmål i din träning, sedan men jämna bra mellanrum testar du om du är på väg åt rätt håll.

Min favorit låt i lurarna igår: Hurts remix