Den här helgen har det varit ”LES MILLS LIVE” i Globen. Sveriges grupp träningselite samlas och det är allt från gruppträningsklasser, föreläsningar, tävlingar osv. 

Tidigare fanns det flera riktigt stora träningsevent med olika aktörer som utbildningsföretag och träningsmärken. Idag har Les Mills så gott som tagit över hela den marknaden. De har idag  förkoreograferade klasser inom alla träningsformer. 

Vi kan träna samma klasser överallt i Sverige, Europa, hela världen och vi vet precis vad vi får för träning.

Det är perfekt för alla träningsanläggningar, de behöver inte lägga ner en massa tid att se över klasserna och utbildningsalternativ utan det sköter så gott som Les Mills med att först ha en grundutbildning och sedan kvartalsutbildningar inför varje nytt program som släpps. Marknadsföringen för klasserna blir också mycket enklare när allt redan är beskrivet i detalj och färdig tryckt.

För att säkra upp att det blir extra motiverande att ha kvalitet på sina Les mills klasser kan även instruktörerna söka och tävla en gång om året som bästa les mills instruktör.

Jag tycker det är ett helt fantastiskt koncept, men är det unikt?

Nej? 

Jag hoppas att flera vågar sig in på marknaden igen. Vi behöver variation för att lära oss mer, sticka ut, att inte alltid göra som alla andra, hitta på något eget.

Jag saknar eventen med presentatörer med personliga klasser, egen musik, att gå på en klass jag inte kan ta någon annanstans än av just den personen. 

Les mills är ett sjukt smart företag, vi borde bli mer inspirerade av deras tänk , att våga göra något mer, att utöka marknaden.
Ett företag styr just nu en hel fitnessbranch det är otroligt mäktigt..,
jag tror det finns plats för flera, tror du?