Att ha allt inom räck håll utmanar oss inte att sträcka oss efter det ..

Är det något du sträcker dig efter just nu, något du jobbar för? Att ha mobilen i handen allt för mycket gör att vi glömmer bort känslan att sträcka oss lite extra för att få något, att gå den där extra biten. Börjar vi att glömma bort att vi faktiskt klarar av det och att vi lär oss utöka vår kapacitet att förstå att vi kan mer än vi tror och det kan vara värt att sträcka sig lite extra och känna känslan efter att jag fixade det.

Allt känns inte roligt i början innan vi lärt oss hur vi fungerar i den nya ovana situationen, men så småningom lär vi oss att bygga upp nya plattformer att utgå ifrån. Ja och när vi sedan kommit en bit och känner oss trygga och vana så brukar vi falla tillbaks några plattformer och få nya insikter och lära oss att förändra lite på plattformarna eller att vi kanske vill sträcka oss lite extra i en annan riktning för vi har lärt oss nya saker om oss själva eller det vi brukar tro vi vill till. Det är inget som är konstigt det är ju att lära sig och att våga vara ärlig mot sig själv.

Det är många som ser det som viktigt att sätta mål nu för 2018 vilket kan vara smart om vi vill tydligt veta vart vi vill, plus att om vi skriver ner det och vad vi ska börja göra för att nå dit då är det lättare att ge oss en mer positiv känsla. Att ge oss bra förutsättningar. Om vi inte vet vad vi ska göra för att ta oss dit är det enkelt att det kan ge oss en negativ känsla för att vi inte lyckas. Eller vi kanske inser att vi satt ett mål som egentligen inte var vårt mål utan vi påverkats av vår omgivning. Om vi hamnar där ivarjefall, ta fram penna och papper. Okey nu sitter jag här och kommit på att jag inte är nöjd med att jag inte når dit jag vill eller det är inte dit jag vill, skriv ner vad jag gjort,vad kan jag förändra. Tillbaks på en stabil plattform med tydlig riktning och på det igen. Det är i själva resan dit vi lär oss hur vi fungerar och vilka redskap vi kan använda för att komma närmare.

Vad är vår plattform? Att vi har mat, kläder, någonstans att bo, Kärlek, Jobb, trygghet, glädje? Har du funderat? Vet du vad som är viktigast att du har för att kunna utgå ifrån?