Träning skapar gemenskap, vi lär oss av varandra, hittar nya vänner och ny inspiration.

Jag hoppas idrottsföreningar och skolor ser den här fantastiska möjligheten. Jag har sett den på nära håll den här veckan på crossfit fristaden som erbjuder ungdomspass nu under sommaren mån till fre kl16:00. Vilket grymt initiativ!!!

Så himla nyttigt att möta andra idrotter, se likheter som olikheter och skratta, peppa och hjälpa varandra för det är just det jag sett. En helt magisk gruppdynamik!

Plus att det är få tränare inom tennis, handboll, fotboll osv som är duktiga på just fysen. De är grymma på det som krävs på banan/planen men kanske saknar passionen och kunskapen inom just styrka. Det är inte heller meningen att vi som tränare ska kunna allt men då gäller det att vara ärlig och ta hjälp!

Ett extra plus att köra fys på ett annat ställe och med andra är att det blir något helt annat än den sporten man håller på med kanske varje dag. Man kan utveckla sig så mycket mer.

Tänk om vi föräldrar, politiker, rektorer, tränare skulle se till att det här var möjligt för alla ungdomar? Tänk vilka förutsättningar vi skulle ge barnen. Lovar att skolan skulle bli så mycket bättre. Elever från olika skolor får chansen och träna tillsammans.

Tänk om <3 Ungdomsfys utan gränser, för alla <3