3-version-2

Stand up for eachother

Dare to lean on eachother

Thats a true sign of strenght

Don´t use human as sheilds for your own gain thats real weakness

-Lollo S.

Hade en hemsk dröm inatt vaknade med en otroligt dålig känsla i kroppen. Så jag jobbade lite och väntade in ljuset,  sedan drog på mig mina löpskor och lät mina tankar rensas. Jag funderade över drömmen samtidigt som jag njöt av en helt underbart morgonljus och luft. Vad som kom till mig var att vad som är riktig styrka för mig är när vi ärligt står upp för varandra, vågar visa både styrka och svagheter för det har vi alla. Att lita på varandra. Att våga luta oss mot varandra när vi behöver det, så himla viktigt. Det är inte bra när vi gör oss så otroligt svaga att vi tar andra som sköld för att rädd oss själva. Vi ser det överallt, i politiken, sport, arbetslivet och vardagen. Men gör det att det blir ok för mig att göra det för någon annan gjorde det…. Enligt mig nej. Var så trygg i dig att du inte tar samma svaga ursäkt.

Så nästa gång du är på väg att ta någon som sköld stanna till, andas, känns det bra i magen, verkligen?

För er som vet att ni hamnat i att vara sköldar för andra, det är en sak att finnas där för en vän, det är något annat att vara en sköld. Att vara än vän är att låta vännen lära sig av vad den gör och stå för sina handlingar, finnas där som stöd. Men står vi inte själva till svars för våra handlingar hur ska vi då lära oss något?

Så våga lita mer på dig själv utan att behöva bevisa något på någon annans bekostnad. Tänk så här, skulle du lugnt och tryggt kunna säga orden till personen i verkligheten oavsett om det är någon du känner eller inte.

 

Foto: André Karjel