Jag försöker att vara så öppen jag kan på mina klasser för att få er att känna er trygga och våga släppa efter och ge ert allt.

Igår kväll tränade jag Eskilstuna Basket killar -01. Fanns så mycket jag ville dela med mig. Hade aldrig tränat dom tidigare.

För mig är det viktigt att det är ett teamwork. Att det inte bara jag som pratar och visar utan att vi gör det tillsammans. Att killarna pratar, frågar, om någon inte förstår en övning att en kille som kan den visar och förklarar istället för att jag bara gör det.

Killarna var så jäkla grymma, öppna, ärliga och nyfikna.

Vad hade jag velat att en tränare hade lärt mina barn kom plötsligt upp i huvudet, vad vill jag med hjärtat ge till de här killarna förutom träningen..

Andning! Nu undrar ni varför andningen. Jo som ni vet brukar jag skriva att andning och rörelse hör ihop men det är inte det. Jag lät killarna blunda och landa i sin andning. Lära sig kontrollera andetaget. Pausa emellan. De fixade det så bra. Det första de säger när de öppnar ögonen är coolt man känner sig lugnare.  Jag frågar varför de trode de fått öva på deras andning och såklart svarade de syresättningen, men det var inte det heller riktig…

Jag började knuffa lite på en killes axel. Jag fortsätter och förklarar samtidigt att om någon kommer fram och knuffar stöddigt på dom så kommer de efter ett tag glömma bort att andas och sluta tänka och bara reagera tillbaks. Om de istället tänker på att andas djupt kommer de inte svara tillbaks. De kan lättare tänka smart och välja att gå där ifrån.

Samma om de spelar match och motståndarspelaren börjar knuffa och distrahera dom så de ska tappa fokus och bli irriterade och fokusera på fel saker. Om de istället andas lugnt kommer de kunna ignorera det och fortsätta fokusera på spelet.

Killar ni var grymma igår, gillade hur ni innan ni gick hem utmanade varandra om vem som kunde hoppa högst, inte bara rusade ut att det var över. Ni hängde kvar.

Jag fick då chansen att påminna om hur bra det är med spontana träningar som dom och komma ihåg att i slutändan är det inte viktigast att hoppa högst utan att de hjälper varandra att hoppa bättre än tidigare och utvecklas. Kanske se hur de andra hoppar, tekniken. Att jobba på gruppdynamiken.