Kommer precis från ett skönt löppass i regn och friskluft, fylld med skön energi. Min lediga dag, inga måsten, jag har inget bokat, ljuvligt lyxigt.

Många har semester på ingång, dags att bara vara, ta det lugnt och ladda om batterierna. Men vad har vi missat, hur ska vi kunna stressa ner genom att unna oss extra mycket gott och röra oss så lite som vi gör idag. 

Det är vetenskapligt bevisat att om vi regelbundet ägnar oss av fysisk aktivitet så är det en signifikant lägre förekomst av stressrelaterade sjukdomar som depression och ångestsyndrom.  Ja det finns ett problem med överträning i samhället men det är tyvärr allt för många som fortfarande tränar allt för lite eller aldrig och äter alldeles för dålig kost.

Så fast vi har semester så betyder det inte att vi ska sluta upp med vår fysiska aktivitet, snarare tvärtom. Nu har ni tiden, ta för er, hitta på roliga aktiviteter, testa något nytt. Ta er tid att laga mat, lära er nya recept. Det tar inte hela dagen jag lovar ni kommer kunna stressa av ännu mer, sova ännu bättre och till och med slippa bli sjuka på semestern.

Våga må bättre på semestern och ännu bättre när ni kommer tillbaks till jobbet.