louise_may2016_webres_20

Skapa lite fred med dig själv

När vi ska göra något som t ex träna så vill vi gärna ha de bästa förutsättningarna. Tid ska finnas, vi ska kunna välja favorit passet, det ska kännas bra i kroppen och bästa av allt vi ska gärna klara övningen på en gång. Tror vi på det här, är det verkligen så här, känns som vi stressar vår träning som egentligen ska vara något sunt?

Skapa lite fred med dig själv, visst är det bra att vilja bli bättre, orka ta i, kanske till och med sätta tekniken klockrent. Men om vi hamnar i ett tankemönster som istället för att lyfta oss gör att vi sänker oss kommer vår träning bli jobbig på ett mindre bra sätt. Jag vet jag har själv varit där flera gånger. Jag kan vara jättebra på att peppa mig som jag peppar mina kunder men sedan mindre bra på att tro på mig själv att kunna sätta en övning. Jag kom på mig själv att vara för hård mot mig själv, eller jag blev snarare påmind av en vän och jag lyssnade, jag sänkte ribban mentalt och höjde mig själv. Jag testade använda en helt annan tanke som gjorde att rörelsen blev mjukare och avslappnad så kroppen lättare kunde följa med. Jag slutade jobba emot och bara använda råstyrka.

Har du tänkt på hur du pratar med dig själv när du tränar? Ger du dig själv bra förutsättningar att skapa en bra känsla i din träning eller har du sänkt dig redan innan du satt igång?

Nästa gång du tränar lyssna lite mer på dina tankar, stanna upp och le mot dig själv att du faktiskt är där, ge dig beröm att du är du och höj dig och din egen träning på ett mycket sundare sätt. Jämför dig gärna med andra men gör det då så det blir något positivt för din del, tex att du blir inspirerad att bli bättre på pull-ups som kompisen gör så snyggt. Kom ihåg att sikta in dig på några få delar du vill bli bättre på och se till att verkligen ge dig tid att bli bättre, för ja det tar tid för att lära sig utföra något bättre. Men oj vad mycket vi lär oss på vägen. Så tänk istället vad bra du är som tar dig tiden till din träning oavsett dina förutsättningar, att du är där och att du är jäkligt bra som du är!

Musik: Adventure of a lifetime

Foto: delafoi.cc