Peace.Pause.Play

Heldags Yoga Workshop med Ulrica Norberg 16:e Juli 2017

 

10-12.30 Förmiddagsklass – SOULSTRETCHING /Align from within

Under denna flödande Vinyasaklass undersöker vi vilka möjligheter som finns under huden samt flödar igenom olika logiska tekniker för att låsa upp spänning som hämmar vår utveckling mot att komma åt vår potential som människa. Vi arbetar klokt igenom de olika momenten med att integrera stabilitet/ mobilitet (Ha vs Tha) i rörelse och sk. Alignment (hållningsteknik).

Genom rytmiska toner, stora och djupa andetag och intelligenta och spännande rörelsesekvenser väcker vi kropp, sinne och själ och låter dem vävas samman in i en större klarhet och kraft för att hitta tända mer av vår livsgnista. Du kommer svettas, beröras, utmanas och frigöra en massa energi som lämnar dig vibrerande och lugn mot slutet av klassen. Passet kulminerar i en längre avspänning och avslappning. Skönt – skön – skönhet.

lunch

13.30-14.15 Introduktion till aspekter av återhämtning. Hjärnan, Nervsystem och mind.

14.15- 16 Yogaklass: Sweet Surrender – Moving into stillness.

Välkommen till en stund där vi ämnar uppbringa ökad avspänning i kroppen, sinnet och själen.Klassen börjar med mjuk rörelse och andning, med syfte att arbeta mot återhämtning. Vi skrider in i olika positioner som vi håller lite längre; sk. Yinyoga. Vi kliver in i kroppens filter, fascia, och via andning, placeringar av kroppen på olika sätt, hittar platser av spänning, hjälper att släppa taget och frigöra kraft och öka cirkulation och frihet i sinne. Om och om igen. Från en position till en annan. En meditation i rörelse. Klassen avslutas med meditation.
Ta hand om dig själv en stund. Re-build, re-store, re-new. Breath by breath. Beat by beat, rythm to chant, chant to expression, expression to solitude.

Pris: 750kr betalt innan 26/6 efter det 950kr. Begränsat antal platser.  Bankgiro: 130-8055 (Autocall ab) Skriv ert för/efternamn.

_________________________________________________________________________________

Bio/Presentation Ulrica:

 

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa.
Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre. De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen.

 

Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa.