If you compare yourself to others, you may become

vain or bitter, for always there will be greater

and less person than yourself.

-Max Ehrmann, from Desiderata

I yogan hittar vi ASMITA som betyder ” I AM-NESS” , att ha en förvrängd bild av oss själva som inte är verklighetsbaserad. Asmita är ett mental emotionell lidande, det får oss att tro att vi är begränsade av det vad vi heter, vårt jobb, likes på sociala medier, vart vi kommer ifrån…vi låter vårt ego ta över.

Det kan vara allt från att vi känner oss starka till att vi känner oss svaga som gör att vi lyckas förvränga vår verklighet, vi känner oss mer eller mindre värda.

Det är bra att betrakta oss själva, att sträva efter ett hälsosamt ego. Tänk på citatet: Sticks and stones my break my bones, but names will never hurt me”. Om vi låter det som är skadligt för oss passera och endast registrera det som hjälper oss så blir det enklare och enklare att inte bli förolämpad av verbala övergrepp.

Vem är jag egentligen, begränsar jag mig själv genom vart jag kommer ifrån, yrke, utbildning, minnen…

Jag vill även uppmärksamma oss på att tänka på vilka beteenden vi göder. Vill vi förändra något och vi ständigt påminner oss om tidigare erfarenheter att vi kanske misslyckats, vilket beteende är det vi göder? Hur stor är chansen att vi förändrar vårt beteende? Samma sak om vi vill att någon i vår omgivning att sluta upp med något, har ni testat att inte säga sluta upp med det och istället säga det som du vill personen ska förstärka? Att kanske verkligen utmana dig att hitta de beteenden hos dig själv som liknar mest dit du vill och förstärka istället…. Vi kan lätt komma igång för vi alla är grymma, vi är vi, WE ARE-GREAT-NESS!

I AM-GREAT-NESS <3