louise_may2016_webres_23

Don´t give time for whatever story you´re telling yourself when ever things does not turn out as you want it to

Breath

Your learning new things

Face it with courage and not with fear,

the uncomfy can be turning out to be really comfy

Idag sa en klient när vi tränade chest to bar, -men jag är ingenstans. Jag tittade på henne, är du ingenstans? Du hänger ju här. Hon svarar men jag är ju inte ens i närheten till chest to bar. Du är inte vid ditt mål , chest to bar, men för att komma dit behöver vi börja någonstans och du hänger här i riggen och det är en jättebra start till att nå ditt mål. Vi behöver börja någonstans och det är mer än ingenstans, vi är på väg till ett mål. Mot slutet av klassen gick vi till väggen och tränade teknik till huvud och handstående vilket vi övat på flera ggr tidigare. Hon kopplar ihop de övningar vi övat på för att få till finliret i huvudståendet och BOOM så sätter hon det, hon står hur länge som helst. Gissa lyckan! Känslan förändras helt plötsligt, det är inte helt omöjligt längre utan helt enkelt möjligt det tar bara lite tid.

Ibland när jag ser att det finns utrymme för en utmaning som ikväll på yogan så gör jag något oväntat som vi inte brukar göra. Ikväll blev det extremt mycket utmanande flöden. Jag lämnade inget utrymme för att era tankar skulle hinna ifatt er, bara utrymme till andning och rörelse. Ni tyckte jag utmanade er men jag såg hur mycket som bara föll på plats som t ex när ni landade i utkatasana, magiskt ögonblick eller när jag stod vid er när ni övade urdhva dhanurasana/bryggan och ni kände er trygga för ni trodde jag tog er in i övningen fast jag gjorde inget, ni fixade det helt själva.

Jag kan inte göra övningen åt er, det är enbart ni som lyckas med det när ni är redo.

Våga bli mer bekväm i det obekväma så händer något magiskt, det blir inte så obekvämt längre.

 

Foto: delafoi.cc