Kn

Den senaste perioden har jag pratat extra mycket om att lämna tid till att förstå ett rörelsemönster, teknik, rythmen. Som jag sa till en basketspelare på lunchen idag om du kan ta dig ner från yoga positionen stolen till kamelen utan att sätta i händerna förstå hur snabbt du kan resa dig om du faller under en match. Om vi aldrig tränar på olika rörelsemönster långsamt hur ska vi kunna göra samma rörelsemönster säkert snabbt. Visst när vi börjar med någon träning handlar det mycket om att  det ska vara roligt och köra på men efter ett tag kommer det inte räcka, det kommer behövas att du blir mer medveten i dig själv vilket är något positivt och kommer göra att du tar dig vidare och fortsätter ha kul i din träning. När du kommer på hur du kan själv få dig att lyckas ta dig vidare i din träning kan du ta med dig det i din vardag, på ditt jobb… Du får nya dimensioner att se på saker, allt hör samman.

Att förstå rörelsemönster, något mer jag sa till basketspelaren, ju mer du förstår vad du gör när du har en specifik taktik i ditt spel desto mer kan du läsa dina motståndare eller dina medspelare. Vissa mönster krävs för att få till ett visst spel, ser du dom tidigt vet du vad du ska göra innan dom kommit dit. Ser du någon som gör något bättre, lättare, starkare, snabbare än dig, stanna upp, titta vad det är som gör att det är så, hur är rörelsemönstret, kroppsvikten osv… Testa det själv, repetera, låtsas att du är den personen, rätt som det är är du där.

Om vi lär oss grundläggande teknik så öppnar sig en helt annan värld, helt plötsligt mycket mer säker och du kan ta dig betydligt längre.

Mer fysisk aktivitet i skolor och arbetsplatser och jag lovar att vi inte bara får bättre individuella resultat utan även den bästa gruppdynamiken och inte vara helt slut efter skolan eller jobbet.

Om vi fortsätter dopa oss utanför vår kärna med mat, internet, tv och prylar kommer vi aldrig komma underfund med att fungerar så mycket bättre när vi är i oss själva. Vi kan inte fly oss själva, det slår oss så småningom i ansiktet.

Så stanna upp känn efter och ta tag i det som behövs ta tag i för att du ska må bättre, börja röra på dig är en början till att lära känna dig själv och hur du fungerar <3