As a coach you create the culture

-DROP YOUR EGO!

I helgen var jag på The Brand X Method utbildning i Kista. En utbildning i att coacha barn i träning ålder 5-18 på ett säkert och roligt sätt. I 10år har jag varit med på olika träningar, tävlingar osv. och sett så mycket brister i hur vi tränar barnen. Visst har jag träffat eldsjälar men idag skulle jag säga låt inte era barn träna för att tävla. Finns så många coacher med för stort ego att våga be om hjälp eller erkänna att de inte kan vissa saker. Vad händer på grund av detta, genom att vi coacher inte värdesätter rörelsemönster, säkerhet och lek, så slutar barnen att träna, de tycker inte det är roligt att röra på sig eller skadar sig! Varför började dom träna från början, förhoppningsvis för de tyckte det var roligt och spännande.

Så vad behöver vi tänka på som coach och även förälder? Att skapa en rolig och sund träningskultur. Att veta vilka nycklar som är viktiga, som tex säkerhet, rörelsemönster, att det är roligt. Att barnen vill komma tillbaka, inte vill missa sin träning.

Så om vi släpper våra egon och börjar tänka långsiktig träning och skapa en sund, säker och rolig träningskultur så kan vi kanske lyckas att barnen rör på sig mera i dagens samhälle.

”If movement is disfunctional all things built on that dysfunction might be flawed,

compromised, or predisposed to risk even if disguesed as acceptable levels of performance”

-Gray Cook.

Som jag säger till mina kunder, back to basic, know your basics, that is your strength and plattform for everything! Vad är stressen till att göra eliteövningar? Att varje dag ta ett personbästa? Vad blir vår träningskultur? Om vi gör små säkra framsteg varje vecka vad blir det på en månad och på ett år? Långsiktig livsinvestering.

Jag tror på den här filosofin, att bygga vår träning på en säker plattform av basövningar.  Om det är roligt? Det handlar om att vi som coacher gör det roligt, att vi själva tror på det, gör det själva. Jag försöker göra det varje träning, inser jag att jag inte har tekniken eller kunskapen backar jag och skalar av, för vad är syftet med rörelsen? Att bli starkare på ett säkert sätt och ha kul, att kunna fortsätta träna resten av mitt liv oavsett ålder!