Are you a planer?

Do you plan everything you do?

Do you feel there is any place left for creativity then? 

Idag vilodag. Men det betyder inte att jag inte rör på mig. Allt det jag tränar hjälper mig leva mer fritt i min vardag. Jag orkar mer, jag får mer lust att göra saker, bättre humör och tålamod. Så det blir ut och fixa i solen.

Jag planerar mina dagar med jobb och träning. Har ett mål att göra klart vissa saker. Ibland händer det saker som gör att jag inte lyckas (rätt ofta), då försöker jag lösa det utan att grotta ner i det. Även se möjligheter att lösa så det inte behöver hända igen. Jag är noga att kommunicera med de andra hur jag tänkt och göra de delaktiga, se om de förstår. Annars är det svårt att lösa det. Att även fira de små dagliga projekten jag får ihop (händer dagligen) gör att jag kan balansera upp en till en skön känsla. Den känslan kan jag använda att försöka ha ett mer öppet tänk vidare. 

Jag vet att om jag organiserar upp och planerar så lyckas ge mig själv bättre flyt och större förutsättningar. Jag får vara noga att säga nej till saker så jag ger mig själv tillräckligt med utrymme.

Men jag släpper även på min struktur. Blir jag för strukturerad hamnar jag som i en låda (vakum).Jag ser bara dom fyra väggarna inget mer. Det finns inge lust kvar för kreativitet, allt går bara på ”räls”.

Men det är väl jättebra tänker ni när livet går på räls? Verkligen inte, skapa är för mig att leva och känna, se saker på andra sätt, ta en annan väg så jag inte fastnar och slutar lära mig nya saker…När saker inte går som det ska så får vi chansen att lära oss mer om vår kreativitet, att lösa saker, se saker runt omkring oss..

Samma som jag körde ett uppsamlingspass i torsdags jag hade en plan att inte köra onsdagspasset. Men lyssnade coachen som till skillnad till mig såg förutsättningen att onsdagspasset var något för mig. Släppte min plan lyssnade och lyckades ta hela emomen på 20min, 5thrusters/5 pullups/5 burpees. Lärde mig massor i min träning och det var kul att lyckas med något jag inte trodde jag klarade alls. 

Så jag vet ibland får jag höra att jag är tråkig för att är för strukturerad och ibland att jag är för ostrukturerad… men vad skönt att jag kan vara bägge då känns det som det är precis som jag vill att det ska vara. 

Musik: Hit the ceiling

Tog en ny omväg hem igår kväll

So Don’t overplan 

Leave space for creativity and detours ..


Lånar några meningar jag använt tidigare:

Can you love yourself even when you screw up, collapse, or fail? This is when it counts. •Commit to loving yourself, even when you don’t succeed in fully loving yourself.

•Self hate never leads to self love. Beating yourself up in order to get yourself to improve more quickly actually slows you down.

•We often think that when we heal and become whole, we will then finally be worthy of loving ourselves. When in fact, it is the very act of loving yourself that will help you heal and feel real self worth

WORDS TO REMEMBER <3