Idag testade jag både Reebok’s Nano 6.0 och Nike’s Metcon i boxen.

Jag har haft Nano 6.0 tidigare och varit nöjd till sist då skosnörs hålen gick sönder nästan på en gång.

Nike Metcon är ny för mig. Jag har flera olika Nike Free som jag varit supernöjd med eftersom de är så lätta.


Så hur kändes de här två modellerna i boxen? 

Metcon stl 36, mätt utsidan av sulan: tå till häl 25,5cm , på främre delen av sulan bredaste 10cm, häl 7,5cm. Tyvärr ingen våg att väga skon men den känns hård. Väldigt stabil och speciellt runt hålfoten. Sitter tight på foten.


Nano 6.0 stl36, svårare att mäta eftersom sulan inte är lika platt som metcon men ca 25,5 VM tå till häl. Bredast på främre delen av sulan ca 9,8cm och hälen 7,3cm. Innersulan känns mer formad efter foten om mer lättformad till att kunna göra burpees och Boxjump.

Så vilka skulle jag välja att träna crossfit med? Nu vill jag ha en allround sko inte bara till tyngdlyftning utan även till farmerswalk, Doubleunders osv så då känns Nano 6.0 som min sko.

Gillar även Reebok’s paketering, skolådan är genomtänkt!


Kom ihåg testa skor efter din fot, vad för träning du ska använda dom till och se till att byta skor om du tränar flitigt per säsong. Alltså minst två par skor per år. Skor är jätteviktigt!

Passa på att gå in på Sportamore de har just nu 25% rabatt!