Att andas in

Pausa

Vänta tills utandningen kommer ..

I dagens samhälle är vi alltid redo, på väg, har svaret, vet vad som kommer, förberedda. Vad händer? Ser vi verkligen nuet, lyssnar vi på den som talar eller har vi redan bestämt oss?

När jag har mina yogaklasser pratar jag ofta om att pausa mellan andetagen och se vad som händer, låta nästa andetag komma när det är redo och sedan följa med andetaget med rörelsen.

Samma sak när vi tycker vi har svaret, att våga hålla kvar det, lyssna, ställa en fråga, vända på det, kanske vårt svar blir något helt annat, en annan känsla..

Som mannen eller kvinnan du möter varje dag och aldrig hälsar och ser så grinig ut, kanske tänker de samma sak om dig. Ni möter varandra med samma energi för ni redan tror ni vet att personen är grinig.

Har du testat le och säga hej?

Nej det funkar inte jämnt men de gånger då det är värt ett försök gör det!

Kanske är det inte alls är som du tror?

Idag hängde vi lite extra länge vid köksbordet fast vi ätit klart, pratade om vardagen, lyssnade, lärde oss saker om varandra, satt nära varandra. Inte en självklarhet alltid men värt av oss vuxna att hitta en väg dit, tiden går fort, vi behöver prata med varandra, det händer mycket där ute…