För mig är ordet flyta något positivt. Ni kanske tänker flyta med strömmen, flyta för att hålla sig ovanför ytan. Jag tänker att kunna flyta oavsett omständigheter och förutsättningar. Att kunna skala av och vara så mycket som möjligt här och nu och se de förutsättningar jag har, att stänga av ”monkey mind” och kunna ge mig själv det bästa att leverera ifrån. Det här gör jag i allt från på jobbet, min träning, möten med andra och när jag är med min familj och vänner. Börjar jag låta mina tankar galoppera iväg tappar jag fokus och närvaro.

Hur tränar jag på det här? Jag älskar att vara ute i naturen, det skalar av allt som kan distrahera mig. Vad är det som är viktigt när vi är i naturen? Vad behöver vi egentligen? Vad gör oss lyckliga på riktigt? Att vara ute i naturen är för mig bästa träningen att komma tillbaks till mig själv, att se vad som är viktigt på riktigt, var jag är, vad som verkligen krävs.

När kan jag använda mig av att hålla fokus och flyta oavsett omständigheter och förutsättningar?

När jag tränar, allt blir väldigt enkelt. Jag har en övning den ska jag göra tex 15 rep marklyft, 250m löpning och 25 rep wallballs. Börjar jag tänka på annat kommer jag inte få samma känsla efter min träning, inte samma resultat och säkerhet. Oavsett om jag haft en bra eller dålig dag innan eller om något annat ska hända efter så är det här och nu!

När vi har ett projekt på jobbet. Fokus på projektet, börjar jag fundera på vad jag ska göra efter jobbet, middagen osv kommer det begränsa min kapacitet att leverera, att utveckla, se möjligheter och slutföra projektet. Återigen oavsett vad som hänt innan eller vad som kommer hända efter.

Lägger jag in förväntningar och känslor blir det ännu mer komplicerat. Gå in så rent som möjligt, att lära dig något nytt varje gång.

Vill ni träna mer på det här? Hur sätter vi igång? Var mer ute i naturen ”in real life”. Jag vill uppleva livet på riktigt inte genom en skärm eller att skjuta upp på det. Gör mer naturupplevelser, spring i skogen, paddla i sjön, cykla, yoga ute…. det finns massor av möjligheter.

I sommar har jag startat ett samarbete med Yster SUP för att kunna erbjuda mina kunder mer naturupplevelser genom att träna och yoga på SUP bräda på vattnet. Vilken reaktion från mina kunder, så härligt att både se och höra era positiva upplevelse att vara ute i tystnaden och lugnet.

Om en månad ska jag följa med det lokala företaget Mest ute på paddla kajak till Gunnarsstenarna utanför Nynäshamn. Ska bli otroligt spännande. Att bara paddla och ha ett mål att ta sig till, tälta, äta och sova.

Att skala av, att hitta vad som verkligen är viktigt. Vad står högst på din lista? Stannar du upp, lägger i bromsen och verkligen, verkligen känner efter?

Jag hoppas kunna erbjuda mer utomhustränings naturupplevelser fram över. Det är något som står mig otroligt varmt om hjärtat oavsett väder och vind.

Foton i sammarbete med Yster SUP och Fotograf Jonas Anhede.