Vad är att vara modig?

Vem är modig?

Jag vet när jag utmanat mig extra mycket och klivit utanför min bekvämlighetszon då gråter jag. Jag har blivit bättre med åren att inte gråta så ofta, inte att det är något fel att bli ledsen men det har begränsat mig när jag varit i diskutioner. Jag lyckats bli ännu mer ledsen på mig själv för att jag inte lyckas ”hålla ihop” och hamnar istället i en emotionell försvara mig situation. Det blir liksom dubbelt ledsen, dubbelt så jobbigt att fortsätta diskutioner men människor jag känner eller jobbsituationer.

Men genom att jag inte gett upp och att jag även betraktat mig själv när det händer har det blivit mycket bättre. Om jag inte vågar gråta inför andra? Jo absolut men jag vill kunna diskutera och stå upp för saker hela vägen utan att bli ledsen.

Det behöver inte vara diskutioner, det kan vara när jag ska lära mig något nytt, när jag står där helt grön och hjärnan vill men jag får inte ihop det. Jag försöker och försöker och så kommer tårarna. Jo det har hänt mig så många gånger. Men idag inte alls lika ofta för jag har tränat på att möta den känslan.

Att vara modig för mig är att våga möta oss själva och andra, att lyssna på och känna efter vad vi mår bra av, att våga säga ifrån men även uppmuntra. 

Ibland är det lättare att säga ifrån eller berätta att något är dåligt, men att även våga uppmuntra. Vad gör du helst, har du tänkt på det. Eller gör du inget av det?

Jag tror att destomer vi vågar möta våra känslor och lära oss hantera dom desto mer vågar vi. Med hantera våra känslor menar jag att våga vara rädd men veta att jag kommer fixa det här, det är inget farligt att känna sig obekväm och nybörjare det är för mig något utvecklande och nyttigt.

Samtidigt låt dig landa i din nya upplevelser och inte bara rusa vidare. Som om jag gör något obekvämt kan jag ibland ha svårt att se något positivt ur det just då men när jag senare tänker igenom det kan jag se nyttiga saker jag lärt mig eller saker jag inte lär mig något av utan kan välja bort.

”En modig person är inte fri från rädslor, men han eller hon vet hur man övervinner dem”