Livet händer

Varje dag

Varje sekund 

Ibland som en raksträcka,

Ibland uppförs- och nedförsbackar.

Sen som en härlig fest eller känslan att bara vara strax över vattenytan.
Vad händer i vår vardag när saker förändras? Vad händer med oss och vad gör vi? 
Livet förändras ständigt, ibland mer eller mindre, allt ifrån att vi lär oss mer om oss själva eller inte, att livet händer med allt som kommer med det.  Men vad gör vi när vi känner oss lite över vattenytan? Som när det har varit mycket som hänt oss och vi kanske känner hur det påverkar oss. Drar vi i handbromsen och stannar upp? Sorterar, rensar och skapar utrymme i allt eller höjer vi en högre växel och gasar på?

För mig handlar det mycket att stanna upp, ge tid med mig själv, försöka rensa. Men samtidigt släppa tankar för att ge ny luft och nyansering till saker. Jag är extra försiktig i att inte gasa på. Som t ex med min träning, det är för mig något positivt. Då vill jag inte gasa på med hård tuff träning när jag känner att min kropp och huvud är i obalans. Jag sänker mitt tempo och söker upp naturen. Fotografera och dansa är ett underbart sätt att  fokusera på annat och inte drukna i sina tankebanor.  Vi hamnar där alla och vi tacklar det alla olika. 

Jag har haft mycket en period nu så då har jag varit noga att ta ett steg tillbaks och ändra på mina rutiner. Att inte vara en superkvinna och tro att jag minsan kan hålla ihop allt som vanligt. Jag har den här terminen vilat vid två tillfällen helt från tunga träningspass i nästan två veckor i streck. Jag känner ingen balans i att vara trött i huvudet och Supertrött efter tunga träningspass.

Hur har det påverkat mig när jag kommit tillbaks? Idag klev jag in och körde ett pass efter vilat i tolv dagar, såklart blev det ett riktigt välkomnade wod :


Jag ställde mig så jag kunde helt och hållet lyssna på min kropp. Stannade upp lite oftare än jag brukar men desto närmare slutet jag kom desto tryggare kände jag mig i min kropp. Träningen kändes så mycket bättre, jag fick ihop en tid på 14:24, återhämtningen var super. Om jag känner mig stressad över att vilat? ALDRIG! Men om jag inte lyssnat på kroppen hade jag nog ångrat mig för jag vill aldrig tappa glädjen och glöden i min träning och det riskerar om jag bara kör på och gasar hela tiden.

Våga låta dig vila när kroppen säger ifrån, sätt upp ett mål på ex antal dagar. Sedan tillbaks igen, vad hände?