Skogslöptur

Lets get real

Its our responsibility 

Raise your eyes 

Se the reality, we are all in this together 

Igår tog jag mig ut i skogen på en löptur och njöt av den underbara naturen. Det slog mig hur många som missar det här för att vi antingen hela tiden är på väg någonstans och glömmer stanna upp och se att allt som finns framför näsan på oss, eller så tycker vi att det är för jobbigt och komplicerat att ta oss ut i naturen.

Jag ser just nu ett akut ansvar att vi alla hjälps åt att förändra våra dagliga rutiner. Vi kan inte prata oss ur det här. Allt handlar om att göra det bara. Börja med dig själv.

När jag var liten var det inget snack, vi skulle ut. Fanns inget att diskutera emot. Vi hade VHS och vi kunde lätt sitta en hel dag framför tvn och gå igenom serier om vi fick. Men som tur var fanns det aktiva föräldrar som inte lät oss, som såg till att vi kom ut och leka, spela fotboll, cykla osv.

Vadå ska vi tvinga oss ut? Kanske det känns så först, ja det tar emot att bryta mönster, det är obekvämt, det är just därför det heter som det gör. Ja det krävs lite jobb och envishet men vi lär oss en hel del på vägen och betalningen blir den bästa, bättre hälsa. Vi blir mer sunt aktiva.

 

Jag skriver om det så ofta, teamwork, att hjälpa till, det gör sådan stor skillnad i vardagen. Kan vi inte teamworka mer på att se till att vi kommer ut, rör på oss, skapa rutiner i våra umgängeskrest, familj, släkt… Det kommer krävas kreativitet och tålamod men jag lovar att längre fram kommer vi alla att få något helt fantastiskt ut av det.

Vi kommer ALDRIG ha de rätta förutsättningarna, vakna upp och bara WOW nu jäklar kör vi. Utvärdera inte dina förutsättningar, skapa dom själv istället. Gör det bästa av just det du har.

Börja någonstans, kanske med att höja blicken och verkligen se alla förutsättningar du faktiskt har runt omkring dig.

BE REAL!