Idag har jag haft en 2h workshop i yogiWOD. 

PERFORMANCE

to perform …

Ett favorit ord från workshopen, Varför? Var betyder ordet om vi googlar det?

:Utförande, prestanda, prestation, framförande, föreställning, prestationsförmåga och det jag tycker är bästa –VÄRDEUTVECKLING.
Performance är för mig något bra, att värdesätta det vi gör. Inte för någon annan utan för oss själva, vårt egna utförande är unikt!
När vi tränar är det en föreställning vi gör för oss själva. För att göra en föreställning är det bra att ha ett manus, en plan, att veta hur vi ska utföra det. Om vi vet det så har vi större chans att träningen känns bra, att vi har kul och till och med utvecklas ännu mer. Vi är förberedda, tar ansvar för vår träning.
Idag handlar mycket om att få kickar, ta en energi dryck, köra det tuffaste passet, lyfta tyngst, springa fortast, ta en till energi dryck eller göra protein desserter… 

När stannar vi upp, känner efter, lyssnar på kroppen, andas?

Om vi skalar av lite, vad händer, vad blir kvar, vem är du, din performance?
Performance för mig är värdefullt, den är min och för min egen skull. Jag söker ingen bekräftelse att någon annan behöver se mig. Det är min tid att se och känna mig själv om det är så yoga, dans, löpning eller styrketräning. 

Visst blir jag peppad som idag när Anki säger Mycket bra teknik där! Sådant värde sätter jag. Eller att teama upp som idag, backsquat och jag och Anki körde ihop. Kollade varandras teknik, peppade och påminde varandra vilket slutligen resulterade till att vi bägge tog PB. Plus en ruskigt proffsig Coach Lyftare Cecilia Cilla Nilsson som hur lungt som helst fick oss hela vägen.

Så vill du vidare i din träning, träna säkert och viktigast av allt ha kul tänk på din egna performance.
Vi kan inte skylla ifrån oss, det handlar om hur förberedda vi är i där vi är i vår träning. Hur vi tar ansvar för vår träning-värdesätter.
Avslutade min dag i naturen och solen, så skönt att reflektera över dagens grymma training Camp hos Crossfit Fristaden. Ge lite tid att låta saker sjunka in.