Vad är rättvist

Hur ställer vi oss till det

Vad gör vi för att känna att det är rättvist

Är det viktigt..

Jag tycker inte allt behöver vara rättvist men när det kommer till vissa saker så tycker jag verkligen det. Om jag tycker det är viktigt så gör jag ett direkt aktivt val att göra något åt det. Men det är inte att skrika rakt ut (om det inte behövs), utan fundera ut vad behövs göras och sedan ta tag i det.

Att skylla på att något är orättvist och sätta sig på bredden och tycka synd om sig förändrad inget… jo det kan göra saker sämre bara. Välj istället att göra något åt det tills du är nöjd. När du är nöjd släpp det.

Så rättvisa kan vi aktivt jobba för, aktivt välja vad som är viktigt för oss. INGEN kan ta det ifrån oss. För oss menar jag inte att det betyder rättvist för just det som handlar om mig utan även andra. Jag tycker bara det skapas så mycket missförstånd för att vi tänker för oss själva att något är orättvist men vi gör inget åt det mer än mår dåligt över att tänka på det. Vill du ha en förändring skriv ner det, sätt upp konkreta mål för att nå dit! Kanske behöver du en paus för att kunna se saker tydligare. Ta en promenad i naturen. Stäng av allt för en stund.

Återigen mycket lär vi oss från det vi gått igenom i livet, hur vi valt att tackla utmaningar. Det är aldrig försent att lära sig nya tankebanor, nya sätt att ta sig vidare och må bättre i sina dagliga val. Livet utmanar oss varje dag att våga på nytt.