Är det ett provocerande ord, Kraftansträngning?

Vad menar jag när jag skriver kraftansträngning? Jo att vi behöver våga ta i, att känna motstånd, att inte lyckas. Idag känns det som att det inte är modernt att anstränga sig. Visst när det kommer till träning så finns det en klick som prompt ska göra alla lopp, men jag menar i det stora hela i vardagen… jag tycker nog vi saknar det. Jag är ett stort exempel, men Lollo du är inte normal att träna som du gör det är ju för avancerat? Men har du testat själv, har du ens försökt? Visst jag har kämpat med min träning på olika nivåer under alla år det betyder att jag kanske har en annan erfarenhet, en annan inställning just nu. Men om ni skulle bestämma er för att röra på er varje dag och även våga testa sådant ni inte gjort tidigare men vill så ska ni se att er inställning också kan ändras. Visst vi ser att något kommer bli svårt att klara men vi vet att vi lärt oss annat och att det började med att våga misslyckas eller att säga att jag kan det inte ännu men jag tränar på att lära mig det.

Det finns så mycket gott med att våga variera och prova på nya saker som träning, studier, böcker, spel osv. Vår hjärna är så smart så den gör bara av med energi där det behövs. De strukturer och nervbanor som används kommer bli starkare och såklart det som inte används helt enkelt blir svagare och fungerar sämre. Så vad vill du ha med dig i framtiden?

Så det handlar om så mycket mer än bara muskler och cardio. Jag kan tycka att vårt mindset är otroligt viktigt för att lyckas med något eller ännu mer för art kunna misslyckas och möta motstånd, så tränar vi upp det så kommer så kommer det vi idag tycker är motstånd förändras, vi växer och kanske tom ser motstånd och misslyckade som något positivt? Våga utvärdera dig själv, se dina mönster, inställning, är det kört eller känner du att du inte lärt dig det ännu?