”Slow down

Calm down

Don’t worry

Don’t hurry

Trust the process”

-Alexandra Stoddart 

Behöver vi ta personbästa varje träning, känna det där lilla extra?

Jagar vi hela tiden efter den bästa träningen, resultatet eller känslan så är risken att vi missar det istället. Vi kanske behöver stanna upp, göra något annat för att utveckla vår förståelse till vår egen kropp. Vara lite mer snälla mot oss själva.

Jag försöker att medvetet variera min träning, att inte jaga resultat, men visst jag är en tävlingsmänniska så när jag inte tränar själv så kommer jag vare sig jag vill eller inte pressa mig lite mer. Men kanske kan jag även träna på att öka lite till. Jag kanske istället inte går hela vägen utan håller det som jag vet omedvetet räcker. Jag har alltid hört att jag inte är normal så jag backar gärna i min träning. 

Vi kan alltså variera genom att träna själva och i grupp. Det jag även märkt ger mig en enorm fördel i känsla i min träning är att jag varierar träningsformen, yoga, dans, löpning och styrka. Jag får ett annat självförtroende i min kropp. Jag lär mig hela tiden nya platser genom att träna genom ”bodymapping”. Att ha tålamod i långsamma rörelse och andning för att kunna släppa handbromsen när jag ska vara snabb. Eller bara att få känna hur kroppen fungerar. Att även kliva utanför min comfort zone, göra saker jag inte tror jag vågar…

Men jag letar aldrig efter den perfekta träningen resultat mässigt varje gång, det är så mycket mer som är roligt under träningen. Skulle mitt mindset vara så skulle jag slutat med träning för länge sedan, gett upp utmaningar som handstående och muscle ups.

Ja det finns så mycket där ute att lära oss. Men låter vi hälsa och träning bli ett måste, ett ständigt sökande att hitta det perfekta då lovar jag att vi tappar det bästa, glädjen. 

Så njut mer av din träning, visst är det kul att ta ett pb, snabbare milen men glöm inte resan dit, du lär dig så mycket bra på vägen, lyssna på kroppen så får du se. 

Musik: Change