The only honest way

Is to try 

And hopefully

It Will make you happy

Just because you did it

You tried!

Ofta hör jag att ni inte vågar testa en träningsform, en klass. Ni upplever att ni inte är tillräckligt bra eller att ni aldrig gjort det tidigare. Men ni glömmer att vi alla måste vara nybörjare för att lära oss något nytt det är ju just grejen plus i de flesta av fallen finns det någon annan i klassen som är ny eller ännu bättre som berättar att den också varit ny och visar runt och hjälper dig. Det är inte meningen att vi ska kunna allt när vi är nybörjare, då skulle det inte heta just nybörjare.

Jag har ett underbart exempel. En dag i veckan när jag har en Core klass sitter alltid en medlem och cyklar utanför. Jag hälsar alltid och sedan en dag sa jag ska du inte vara med och köra Core med oss. Han var tveksam och sa nästa gång. Efter några gånger dök han upp, sedan igen. Jag lärde mig hans namn. Förra veckan var  han med igen på klassen men den här gången ville han prova min konditions klass efter. Han frågade om jag trodde han klarade den. Jag sa absolut bara han själv kände efter och om det blev för tufft att han bara gick på stället. Så vad gjorde han, gick med till klassen efter. 

Gissa om han var nöjd efter klassen, han gjorde precis det jag sa till honom och var med på hela klassen. Han var inte bara nöjd att han provat en till klass han kom på att han ville dansa. Jag hade inspirerat honom med min uppvärmning att det var alldeles för länge sedan han dansade. Så jag tipsade honom att prova Zumba. Här om dagen dök han upp på min dansklass, han hade provat zumban och nu skulle han testa min dans. Jag sa samma igen, blir det för mycket snurr gå på stället.

Gissa om jag hade en lycklig deltagare efter, tjejerna på klassen var glada att han var med och han var överlycklig att han till och med satte snurren. Han berättade även hur nöjd han var att han testat en massa klasser.

Ärligt han gjorde min vecka med sin inställning.

Så är det verkligen för sent? Ska ni verkligen skjuta på det eller ska vi inte bara testa? 

Jag lovar jag är också trött efter jobbet men mår jag bättre för att jag skjuter på träningen ? För mig finns det en dålig och bra trötthetskänsla, den där tunga tråkiga efter att suttit en hel dag och åka direkt hem och laga mat och bara vilja gå och lägga sig. Sedan finns det den när jag Yogat, sprungit eller kört styrka, då tröttheten inte sitter i huvudet utan en positiv att du rört på dig, rensat både kropp och knopp.

Ett ärligt svar får ni bara av att våga testa, det bästa som kan hända är att ni lär er något nytt!